Petter Steen

– Vemodig å holde min siste nyttårstale

1.nyttårsdag holdt ordfører Petter Steen jr sin siste nyttårsdag. Etter 14 nyttårstaler var det i dag Steens siste .

– Det er alltid et visst vedmod å ha holdt min siste tale, men samtidig gleder jeg meg til neste år. Da skal jeg være her og høre på, sier Steen. Ifølge han er han alltid litt tom etter nyttårstalen.

– For meg er nyttårstalen en høytidsstund som jeg forsøker å gjøre til en høytidsstund for andre også. Jeg legger sjelen min i en god tale og dermed er jeg alltid litt utmattet etter talen, forteller Steen, som likevel innrømmer at det var spesielt å holde sin 14. og siste nyttårstale som ordfører for Haugesund.

I nyttårstalen understreket han at dagens tale ikke var en avskjedstale, selv om det er hans siste.

– Når vi møtes her om ett år, er det en ny ordfører som er vertskap. Personene kommer og går, tradisjonene og institusjonene består. Slik inngår kontinuitet og fornyelse i en større enhet, en enhet vi kaller kulturen vår, lokalsamfunnet vårt og hjemmet vårt, sa Steen.

Han gleder seg til å komme i gang med et nytt år og gleder seg til å se hva det har å by på.

I talen sin trakk han frem de lokale utfordringene Haugesund har vært gjennom og står ovenfor. Han trakk blant annet frem situasjonen på Aibel og hva det har å si, ikke bare for samfunnet, men også familiene som blir rammet.

Statlige føringer påvirker Haugesund. Med sammenslåing av politidistrikt og fusjon for Høgskolen Stord/Haugesund mener Steen det er viktig å kjempe for å gjøre det beste ut av endringene som kommer til å komme. Samtidig som en må kreve noe tilbake for å unngå at alt blir sentralisert bort fra regionen.

– Big isn’t always beautiful!, sa Steen.

I talen trakk Steen også internasjonale linjer og påpekte at vi ikke må glemme kampen mot de grusomheter som skjer rundt i verden.

– Det er fort gjort å oppleve seg som bortimot usårbar når man bor i en liten by i et lite land langt unna de verste konfliktområdene i verden. Derfor må vi stadig minne hverandre på at det som skjer ellers i verden, har direkte innvirkning på dagliglivet også i denne byen og regionen, sa han.