Arnt Ove Stange og barna storkoste seg i lekeparken.
Arnt Ove Stange og barna storkoste seg i lekeparken.

Her kan du ikke sende opp fyrverkeri

Fyrverkeri på nyttårskvelden gir for mange ekte nyttårsstemning. I Haugesund sentrum må en imidlertid passe på å ikke avfyre fyrverkeri i forbudssonen.

– I Haugesund sentrum er det totalforbud mot å sende opp fyrverkeri. Noen steder er det felles fyrverkeri, da har de ansvarlige søkt om tillatelse, sier Torgrim Jørgensen, alarmsentraloperatør hos Haugesund brannvesen.

Det er innenfor området avgrenset av Karmsundet, Skillebekkgt., Karmsundgt. og Bjørgvingt det er totalforbud mot fyrverkeri. 

I resten av kommunen kan en brenne av fyrverkeri mellom klokken 18.00 31. desember til 02.00 1. januar.

– Vi oppfordrer publikum til å bruke vernebriller, være obs på bruk av rusmidler sammen med fyrverkeri, ikke bruke fyrverkeri innendørs, selv om det burde si seg selv, sier Jørgensen. Brannvesenet henstiller til at publikum bruker vet ved bruk av fyrverkeri.

– I tillegg oppfordrer vi til å tenke på små barn og dyr og fyre av slik at de blir minst mulig skremt, oppfordrer Jørgensen.

Etter forbudet mot pinneraketter har brannvesent merket nedgang i antall husbranner, personskader har derimot holdt seg noenlunde stabilt.

– I år er været brannmessig på vår side med vått vær og lite vind, sier Jørgensen, som håper på en rolig nyttårsfeiring for byens innbyggere.