Flere hundre samlet seg til nyttårsfeiring i Skåredalen. Foto: Susanne Øvrevik Steffensen
Flere hundre samlet seg til nyttårsfeiring i Skåredalen. Foto: Susanne Øvrevik Steffensen

Flere hundre feiret nyttår på Skåredalen skole

Flere hundre nyttårsstemte mennesker samlet seg til den tradisjonsrike nyttårsfeiringen i Skåredalen. Med kakemenn, gløgg og felles fyrverkeri markerte de overgangen fra 2014 til 2015.

– Det har vært 400 – 500 mennesker innom her, samtidig er det mange som koser seg utenfor. Totalt deltar kanskje rundt 600 – 700 på feiringen, forteller Arne Tysvær, leder i Skåredalen velforening. Velforeningen serverte gløgg, kakemenn og saft til barna mens de ventet på fyrverkeriet. Nyttårsfeiringen startet med fakkeltog fra tre ulike steder i Skåredalen hvor alle ender opp på skolen.

– Vi har feirt nyttår her i 13 år. Det er veldig kjekt å feire her, så godt som alle som er hjemme på nyttårsaften i Skåredalen samles, smiler Siv Anita Liseth.

For flere av barna og ungdommene kunne ikke minuttene etter fakkeltoget frem til fyrverkeriet gå fort nok. Med ivrige ben løp de forventningsfulle frem og tilbake i skolegården i påvente av fyrverkeriet. Alexsander Umen Lunde på seks år var en av de som gledet seg mest til fargerike smell.

– Fyrverkeriet er det aller kjekkeste, smiler Lunde, som nok aller helst gjerne skulle prøvd å fyre av noe fyrverkeri.