FAR OG DATTER: Birgitte holdt en fin tale til gjestene. Foto: Frank Krogh Kongshavn
FAR OG DATTER: Birgitte holdt en fin tale til gjestene. Foto: Frank Krogh Kongshavn

Tradisjonsrik julefeiring

For 37. gang stelte Haugesund Røde Kors i stand til julefeiring for eldre og enslige på Vardhuset. Den begynte som vanlig med julemusikk av Haugesund Ungdomskorps og en hilsen fra ordfører Petter Steen Jr. Det var imidlertid datteren Birgitte som fikk æren av å tale til gjestene.

For 37. gang stelte Haugesund Røde Kors i stand til julefeiring for eldre og enslige på Vardhuset. Den begynte som vanlig med julemusikk av Haugesund Ungdomskorps og en hilsen fra ordfører Petter Steen Jr. Det var imidlertid datteren Birgitte som fikk æren av å tale til gjestene.

Det var en oppgave hun tok på strak arm. Birgitte Steen har vært med faren på disse feiringene så lenge hun kan huske, og det var tydelig at tilhørerne satte pris på de velvalgte ordene. Ordføreren selv deltok for 14. gang og fikk overrakt gave fra Røde Kors ettersom dette antagelig er hans siste hilsen som byens øverste politiker.

Mye kjærlighet

Mer enn 50 gjester benyttet anledningen til å innta julematen på Vardhuset, og de hadde rundt 20 frivillige som gjorde kvelden mulig. Æresmedlem i Haugesund Røde Kors, Tor Aanensen, var naturligvis toastmaster. Før maten ble servert, var det også opplesning av evangeliet av

Hege Ekberg er med som frivillig på sjette året, denne gang som hovmester, og hun er ikke tvil om hvorfor så mange stiller opp.

– Fordi det er så gøy. Det er fantastisk å dele julaften med de som ikke har noen andre å dele den med. Vi lærer så mye av de og de gir så mye kjærlighet at det faktisk bare er kjempekoselig å være her, sier Ekberg.

Haugesund Røde Kors står for det administrative, men både firmaer og privatpersoner bidrar med støtte og gaver.

– Hvordan er responsen fra de som deltar?

– Den er veldig god. De fleste er jo gjengangere og har vært her flere ganger enn meg. Dette er deres juletradisjon, og er det noe som mangler et år, så er det fy-fy. Her gjør vi det på den skikkelige måten, forsikrer Ekberg.