Siste:

Tre Solstad-skip i opplag

Solstad legger tre ankerhåndteribgsskip i opplag. -Med dagens markedssituasjon og inntjeningskrav er vi nødt, sier Hans Knut Skår, operasjonssjef i Solstad.

Det er ankerhåndteringsskipene «Normand Jarl», «Normand Skarven» og «Normand Neptun» som rammes. Alle disse skipene er i spotmarkedet i Nordsjøen.

-Vi håper at ved å ta noen skip ut av markedet at etterspørselen blir noe bedre. Vel og merke hvis også andre rederier gjør det samme, sier Hans Knut Skår.

For bare kort tid siden meldte TV Haugaland om rekordrater i akkurat dette segmentet. Nå må skip i opplag. -Dette viser hvor raskt det kan svinge. Det blir en knalltøff vinter, sier Skår. Opplagssituasjonen vil ramme mange sjøfolk, men Skår kan ikke gi eksakte tall.

-Vi jobber nå med bemanningsløsninger og derfor kan jeg ikke gå i detaljer, sier Skår. -Frykter dere at også andre skip må i opplag?

-Alt jeg kan si er at vi følger situasjonen nøye. Vi har noen konstruksjonskip som først skal i oppdrag ut på våren. Da blir det for kortsiktig å ta ut disse, sier Skår.