Kim Larsen ga i 1978 ut albumet "Gasolin"; også i forskjellige farger for å skape liv blant fansen. Helge Bertelsen mangler den mørkeblå vinylen - og vil gjerne snakke med en sådan eier.
Kim Larsen ga i 1978 ut albumet "Gasolin"; også i forskjellige farger for å skape liv blant fansen. Helge Bertelsen mangler den mørkeblå vinylen - og vil gjerne snakke med en sådan eier.

Pus hentet ned fra kulturhus

Karmøy brann- og redningsvesen var både helter i menneske og dyreverden da uværet sto på som verst.

I forbindelse med uværet som herjet på Karmøy torsdag hadde Karmøy brann- og redningsvesen det veldig travelt. Likevel tok redningsmennene seg tid til å redde en stakkars katt som hadde havnet på taket til Åkra kulturhus.

Brannvesenet får flere henvendelser i året vedrørende katter som ”sitter fast” i trær og stolper, men denne situasjonen var annerledes.

– Dette er ikke oppdrag vi normalt tar på oss, da katten alltid kommer ned med egen hjelp. I dette tilfellet her kunne vi ikke se hvordan katten var kommet på taket, og da ei heller hvordan den skulle komme ned av egen hjelp, sier leder av beredskaps avdelingen Karmøy brann- og redningsvesen, Onar Walland.

20141211_183404

Hentet kattemat

Brannmannskapene tok med seg stige og prøvde å lokke til seg katten, men katten var veldig redd og holdt seg på trygg avstand fra redningsmennene.

– Bygningen er for øvrig veldig høy, og det er ikke forsvarlig å gå på taket. Brannmannskapene kunne bare stå i stigen, sier Walland.

Løsningen ble at en av brannmennene som bodde i nærhetene sprang hjem etter kattemat – og det var det som skulle til.

– Katten ble reddet sikkert ned, og ble belønnet med resten av kattematposen, forteller Onar.

Dagens helter

Dagens helt i dyreverden ble brannmannen Simon fra Åkra brannstasjon, forteller Onar og legger til;

– Ellers kan jeg nevne at brannvesenet hadde personell fra fire brannstasjoner ute samtidig, totalt over 40 brannmannskaper i arbeid på grunn av uværet. Dette viser litt av styrken med Karmøy brann- og redningsvesen og deltidsordningen vi har, sier Onar.