Siste:

Fremstilles for varetekt i dag

Mandag ettermiddag satt den sikta 40-åringen i avhør og forklarte seg om kvelden som endte i Torbjørn Bauge sitt dødsfall. Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetekstfengsling.

Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetekstfengsling for den siktede 40-åringen i dødsvold-saken på Stord. To uker med brev- og besøksforbud og to uker med brev- og besøkskontroll.

 

40-åringen er siktet etter straffelovens paragraf 229 tredje straffealternativ – legemsbeskadigelse med døden til følge.

 

Den siktede vil bli fremstilt for varetekstfengsling i Haugaland Tingrett klokken 13.00 i dag. Det vil bli begjært om at fengslingsmøtet går for lukkede dører, samt forbud mot å gjengi kjennelsen.

 

– Grunnlaget for å begjøre fire ukers varetekstfengling, de to første med brev- besøksforbud, og de to neste med brev- og besøkskontroll, er at det er fare for bevisforspillelse ettersom saken er i startfasen, sier politiadvokat Thor Buberg.  

 

 

Mandag ettermiddag satt den siktede 40-åringen i avhør og forklarte seg om kvelden som endte i Torbjørn Bauges dødsfall.

 

Den siktede har forklart seg om foranledningen til voldsepisoden som oppstod. Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på detaljene rundt hva den sikta forklarer seg om. Det er nå gjennomført avhør av alle aktuelle personer, men politiet vil vurdere behovet for ytterligere avhør av de involverte.

 

Politiet fikk mandag ettermiddag en muntlig orientering om resultatene av obduksjonen, men har foreløpig ikke mottatt en skriftlig rapport. Av hensyn til etterforskningen kan politiet heller ikke gå inn på detaljer fra obduksjonen.

 

Krimteknikere arbeider fremdeles på åstedet. Kripos er på Stord i dag for å bistå i arbeidet med tekniske undersøkelser. 

 

Det er ikke planlagt fleire avhør i dag. Arbeid på åstedet og fremstilling av den sikta vil bli prioritert, sier Roald Raunholm, lensmann i Stord lensmannsdistrikt.

 

 

 

 

Bakgrunn: 

 

En mann ble søndag sikta for legemsbeskadigelse med døden til følge på mann (50), etter en voldsepisode som fant sted natt til søndag, i huset der femtiåringen bodde. 

 

Det var AMK som meldte om hendelsen til politiet søndag kl. 06.55 om en bevisstløst person i en enebolig i Sagvåg på Stord.

 

Mannen (50) som bodde på adressa var alvorlig skaff etter å ha blitt utsatt for vold. Kjæresten til den sikta skal også ha blitt lettere skadd i forbindelse med hendelsen.Den skadde femtiåringen ble transportert med luftambulanse til Haukeland sykehus der han ble erklært død rundt klokken 13 søndag.

 

Det skal ha vært til sammen fire personer til stede på adressa da voldsepisoden oppstod. Den avdøde, den sikta og to kvinner.