skjermbilde_2014-12-08_kl._15.45.27

Stygg, styggere, Flotmyr…

-Det er ikke til å unngå å legge merke til fargeklatten Haugesund Rutebilstasjon når man kjører riksvei 47 inn mot Sildajazzens hovedstad. Majestisk og fager står den der, et urbant knutepunkt med et yrende folkeliv. Bli med inn, da vel, skriver komiker Christer Torjussen i sin ironiske blogg om Flotmyr.

Christer Torjussen har avlagt både byen og rutebilstasjonen en visitt og i kjølvannet av anmeldelser av andre sjarmerende rutebilstasjoner har han også tatt for seg Flotmyr.

Torjussen i bloggen sin. 

Flotmyr i forfall. 

Bortsett fra å harselere med Flotmyr er det først og fremst flybuss-tilbudet  som er hovedkritikken. Christer Torjussen finner ingen flybuss som tar ham til flyplassen. 

Se Bergen Mandolinbands hyllest til Flotmyr. 
 

-En fiffig detalj å legge merke til når man entrer det fargerike lokalet er at oppholdsrommet er kun for reisende, men at førerhund er hjertelig velkommen. Problemet er vel at hunder ikke kan lese, og hva meg bekjent sliter også blinde/svaksynte med det samme. Og dersom hunden faktisk kan lese, er merket klistret alt for høyt på døra. Hva hensikten med dette skiltet er og forblir en gåte, men akkurat dét er essensen av Flotmyr. Et sted for undring og ettertanke – i hyggelige omgivelser. For her er ingenting tilfeldig: Legg for eksempel merke til tørkeapparatet på toalettet, som i all respekt ikke ble demontert før de malte om til forfriskende gult. Slik faller det helt naturlig inn i omgivelsene. Desverre virket det ikke da vi prøvde. Men flott å se på, skriver Torjussen videre.

r.