skjermbilde_2014-12-03_kl._12.17.28

Tidenes år for norsk fisk

Allerede ved inngangen til desember er 2014 blitt historiens beste for norsk sjømat. Lokale aktører i fiskenæringen kan skrive under på ett godt år. - Når det går dårligere for oljebransjen har det positiv effekt for oss, sier Sten Åke Brendås i Pelagia AS, tidligere Karmsund Fiskemel.

Hittil i år er det eksporter sjømat for 62,5 milliarder kroner, som er en økning på 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Etterspørselen etter norsk sjømat er svært god og det er nå knyttet stor spenning til hvor stor totaleksporten for året vil bli, sier Christian Chramer, kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd i en pressemelding.

Karmsund fiskemel på Husøy har i løpet av året fusjonert med Pelagonia AS som har hovedkontor i Bergen, og kan derfor ikke vise til nøyaktige tall i 2014 for sin avdeling på Karmøy. 

– Det har absolutt vært et godt år, sier Sten Åke Brendås.

De kjøper fisk, og lager fiskemel og fiskeolje som blant annet selges videre til Husøy-naboen Biomar. 

– Nå som det går dårligere for oljebransjen, og kronekursen da blir svekka har det positiv effekt for oss, selv om vi ikke eksporterer, sier Brendås.

Godt lakseår

Se også: 

To familier, en middag