skjermbilde_2014-12-02_kl._22.09.06

Tidenes tall for North-Sea Container Line

- 2014 vil bli vårt beste år noensinne. Vi ligger an til å passere 400 millioner kroner i omsetning og et resultat på 50 millioner, sier Arne Jakobsen, administrerende direktør i North Sea Containerline.

Containerrederiet North Sea Container Line(NCL) har vokst frem som en stille suksess. Nå fosser de videre frem etter en rekordhøst. Tidligere i år kunne TV Haugaland melde at NCL måtte leie inn ekstra skip for å ta unna ekstra containere i forbindelse med makrellsesongen. Omsetningen for 2014 har vokst med cirka 70 millioner kroner mot fjoråret. 

-Vi kjører vanligvis med fire skip. I høst økte vi med ytterligere to og var dermed oppe i seks skip. Nå fortsetter vi med fem skip på fast basis, forteller Jakobsen. 

NCLs makrell-suksess.

Nå er makrellsesongen over og containerrederiet skulle gått tilbake til sin opprinnelige tonnasje, men aktivitet har skapt videre behov for flere skip. Dermed fortsetter rederiet med fem skip.

-Veksten så langt har vi tatt på egen rygg, i en organisasjon som kjører containeroperasjonene med fire mann. Nå trenger vi flere. Folk som har is i magen og kjapt hode, sier Jakobsen til TV Haugaland. 

Containershipping handler om små marginer og tett oppfølging av kundene. Skipene går i rute langs kysten og opererer med en stram tidtabell.  Både import- og eksportvarer krever høy grad av pålitelighet. I 2013 håndterte NCL over 100 000 såkalte TEU, standard tjuefots containere. Jakobsen forventer enda flere containere neste år. 

Containerne skipes opp og ned norskekysten og videre til de store havnene på kontinentet. 

-Det er ingen grunn til at vi ikke skal forvente videre høy aktivitet i 2015, sier Jakobsen i North Sea Container Line