skjermbilde_2014-11-05_kl._16.36.35

Lillesund sier hei

Det å gjøre seg forstått via språk er en viktig del av kommunikasjonen mellom mennesker. På Lillesund sier de i dag hei og ønsker velkommen på 37 forskjellige språk

Ordene hei og velkommen er som regel utgangspunktet for en hver samtale uansett hvor i verden man kommer fra. Og det er nettopp det å ønske velkommen Lillesund skole i Haugesund gjør når de denne uken arrangerer Vil Vite-uka.

– Vi har over 30 prosent elever med flerspråklig bakgrunn. Jeg tror det er kjekt for dem å se plakater og flagg fra deres land, sier rektor Toralf Geitung.

Lillesund skole har i dag elever fra 37 forskjellige land. Skolen er som den eneste skolen i nord-Rogaland fokusskole til nasjonalt senter for flerkulturell opplæring. Med over 120 elever med minoritetsbakgrunn er multikulturell förståelse og integrering en viktig del av skolehverdagen.

– Dette er noe skolen jobber aktivt med og bruker mye tid på, sier Geitung