skjermbilde_2014-10-20_kl._20.06.50

Ser mot NM

Ida M. Steffensen (26) og hesten Bella er i godt driv om dagen. Koperviksjenta satser på idretten som aldri før, og håper både hun og hesten er i form til sitt første Norgesmesterskap i november.

– I sprangridning er det stevner å delta på omtrent hver helg om du vil, sier Ida Margrethe Steffensen.

Etter sitt første møte med hest som 11-åring har hun vært hestefrelst.

– Hadde aldri drømt om å kunne ri på det nivået jeg gjør nå. Alle pengene går til dette. Alt går i hest, men det er det jeg liker og lever for.

Det er ikke bare penger som blir invistert i den store hobbyen. Det er en tidkrevende livsstil.

– Hest er ikke som en moped du setter i garasjen og stuer vekk om det regner eller blåser. Hesten må ut å få mosjon, stelles og fores. Det går en del tid, sier Steffensen.

Bella har vært hesten hun har ridd i to år. Etter de to møttes har Ida virkelig fått opp motivasjonen til å satse på sprangridning. Sammen kommer de seg over hinder på 140 cm. 

– Man kan ha mange bomkjøp før en finner den rette hesten. Det skal klaffe med rytter og hest, og det har det gjort med Bella.

– Med den hesten går jeg oppover i klassene. Jeg har tro på at hesten kan gå seniorklasser opp til 150 centimeter, så får vi se om jeg våger å bli med på det, smiler Ida Margrethe. 

I garasjen er veggene fylt til randen av rosetter, sløyfer som er håndfaste bevis på at det har gått godt.

– Gøy å se resultetene treninga har ført til.

Denne sesongen satt hun seg et mål om å delta i sitt første individuelle NM. I sommer deltok hun i lag-NM med Karmøy Rideklubb.

– Jeg drar ikke til NM med troen på at jeg kan vinne, men bare det å være med og få erfaring. Jeg må jo gjøre et forsøk.