skjermbilde_2014-09-25_kl._13.06.26

Suksess på boks for NCL

Med rekordkvoter i makrellfiske har North Sea Container Line sett sitt snitt til å leie inn tre nye containerskip. Dermed vokser flåten fra fire til sju skip. Årets omsetning kan komme opp mot 400 millioner kroner for containerskiprederiet.

containerrederiet North Sea Containerline i en pressemelding

Dette gjør vi for a forsikre oss om at alle som ønsker å skipe med NCL skal få varene sine med, uten at sesongvariasjoner skal påvirke det gitte kundetilbud nevneverdig. Alle skal med, sier administrerende direktør Arne Jakobsen.

NCL har sluttet inn BF Leticia, flåtens foreløpige største skip. Med sine DWT på 11150 har BF Leticia kapasitet til 869 TEUs og har 204 reefer plugger. Sammen med skipet Nica, øker rederiet nå den eksisterende kapasiteten med 1377 TEUS, og med 288 flere reefer plugger holder makrellen seg god og kald.

Den økte kapasiteten og eksponeringen på sydgående seilinger medfører også økt kapasitet på nordgående seilinger. Dette har gitt oss muligheter for økte mengder med Short-Sea last fra kontinentet til glede for næringsliv og industri langs kyststrekningen fra Egersund til Bodø. Med økt kapasitet og fokus på Short-Sea kunder og Short-Sea forum som «Velg Sjøveien» har vi sett en formidabel vekst i dette segmentet også. Her er det likevel fremdeles mange flere som ville ha nytt godt av å sett nærmere på hvilke muligheter container transport kan bringe, forteller rederiet videre. 

-Vi i NCL identifiserer oss sterkt med mulighetene som finnes hos næringslivet langs norskekysten. Med god lokal forankring får vi et ”kick” av å løse logistikkutfordringer for våre kunder, sier Jakobsen.

Ved å slutte inn BF Leticia og Nica opprettholder vi det gode tilbudet til både industri, oversjøiske og Short-Sea kunder. Makrell entusiaster verden over kan være trygg på at makrellen kommer fram i år også.

Arne Jakobsen sier til TV Haugaland at de nyinnleide skipene ikke vil gjøre veldig stort utslag på bunnlinjen, men at årets omsetning nærmer seg 400 millioner kroner.