skjermbilde_2014-09-19_kl._09.23.00

Opererte foran 2000 kolleger

Øyekirurg Kjell Gunnar Gundersen ved Privatsykehuset Haugesund fikk et ærefullt oppdrag man ikke sier nei til. På verdens største øyekongress utførte Gundersen en operasjon som ble direkteoverført til to tusen kolleger fra hele Europa.

Kongressen ESRCS, European Society of Cataract and Refractive Surgeons, tiltrekker seg 7000 øyeleger årlig. Direkteoverføring av en operasjon er hovedattraksjonen, mener Gundersen, som i år var én av fire øyekirurger ble invitert til dette.

– Uten til et ærefullt oppdrag å få, sier Dr. Med. Kjell Gunnar Gundersen, som bare vet om en nordisk kollega som har fått samme tilbud tidligere.

– Hva har gjort at du fikk være med på dette?

– 25 års hardt arbeid. Vi har sakte men sikkert bygd opp et godt rennomé.