etnemarknaden

Etnemarknaden mot lysere tider

I fjor regnet Etnemarknaden vekk, været var horribelt og det ble en økonomisk nedtur for arrangørene, i år ser det betraktelig bedre ut.

– I år har vi bestilt bedre vær, sannheten er faktisk at vi håper på at været skal bli litt kaldere, forteller en munter prosjektleder for Etnemarknaden, Yvonne Sandgren.

På grunn av det dårlige været var det et drastisk fall i antall besøkende i fjor, noe som også ga utslag i inntjeningen under fjorårets arrangement. Sett bort i fra fjoråret har imidlertid arrangementet hatt rundt 7.500 til 10.000 besøkende hver dag de siste årene.

– Delvis på grunn av programmet og delvis på grunn av det fine været håper vi på rundt 10.000 besøkende hver dag og 40.000 besøkende under hele arrangementet, forteller Sandgren.

Årets Etnemarknaden bærer på de gamle tradisjonene, men innfører også nye og innovative ideer i et forsøk på å unngå forgubbing.

Det vil være i overkant av 220 boder som alle har noe unikt å tilby.  En del av de er innendørs i tilfelle været plutselig skulle snu, forteller hun.

– Etnemarknaden arrangeres nå for 33 gang. Marknaden er bygd opp på gamle tradisjoner som vi har ivaretatt og utviklet år for år. Vi fokuserer på de gamle tradisjonelle tingene samtidig som vi utvikler oss og innfører nye elementer hvert år, fortsetter prosjektlederen.

Nytt i år er diverse innslag av tryllekunst med blant annet Magiccurty.

– Teamaet vårt i år er magi. Hver dag vil en av Norges beste tryllekunstnere opptre og de kommer til å gjøre 2 show hver dag, den magiske timen. Finalisten i norske talenter, Magiccurty,  og Johan Ophaug fra Karmøy er to av flere tryllekunstnere som vil være til stedet. I tillegg til showene vil Magiccurty ha trylleskole for barn hver dag, sier Sandgren.

– Vi har flere kjente artister som kommer for å opptre, rockefinalist i Idol samt Martin Halla, vinneren av The Voice kommer. Vi arrangerer også et duathlon med sykkel til Skånevik og løping tilbake. I tillegg satser vi stort på mat og noe vi kaller Matpreik som vil være et helt nytt mat-tilbud for våre gjester, avslutter Sandgren, som er svært fornøyd med årets program og alt årets utgave av Etnemarknaden har å tilby.

Etnemarknaden varer fra torsdag 31. juli til og med søndag 3. juli. Hele programmet som er tettpakket med tilbud for store og små, med blant annet helikopterturer, kan du se her: http://www.etnemarknaden.no/index.php/arets-program-oversiktleg

Vi lagte en reportasje av fjorårets Etnemarknad, den kan du se her: http://tvh.no/ekstreme-regnbyger-pa-etnemarknaden/aktuelt/31129