bilde_a._saebo_nettsak

Gir 10 millioner i året

I denne ukens HORISONT handler det om sponsing. Der treffer du blant annet André Sæbø, som er ny markedssjef i Haugesund sparebank.

Hvorfor skal bedrifter sponse lag og foreninger, og hva skal de eventuelt bruke pengene på? Idrett, kultur eller veldedige formål? Er det snakk om samfunnsansvar eller en form for markedsføring, og er lokale firma flinke nok til å tenke strategisk nå det gjelder disse spørsmålene?

Nytilsatt markedssjef i Haugesund sparebank, André Sæbø, kan fortelle at de gir bort omtrent 80 prosent av markedsføringsbudsjettet som tilskudd. Nærmere ti millioner kroner i året, fordelt på godt over 100 prosjekter av ulik størrelse. I tillegg forvalter de et gavefond på to millioner som skal komme fellesskapet til gode.

Hvem er det som får tilskudd?

­– Vi satser bevisst på å støtte bredden. Vi bruker ikke opp pengene på FKH, sier Sæbø og ler.

­– Ca. ti prosent går til profesjonelle aktører, mens resten gis til de som driver på frivillig basis. 50 prosent går til idrett, 30 til kultur og 20 til ideelle organisasjoner.

Er dette en del av markedsføringsstrategien?

– Ja, dette er merkevarebygging av banken. Når jeg åpner avisen eller ser på TV Haugaland, finner jeg logoen vår over alt. Det gjør at mange har et forhold til oss. Om du tar en tur i idrettsparken en vanlig dag, løper det minst 200 barn og unge med logoen vår på brystet.

Sæbø mottar en til to henvendelser til dagen. Det betyr at noen dessverre får negativt svar på søknadene sine, men han understreker at avslagene alltid er godt begrunnet. Han er både stolt og ydmyk med tanke på hvor mange de hjelper.

­– Jeg visste at banken var med på mye, men ble overrasket av det enorme omfanget. Det er sånn at når jeg går hjem på fredagen, så gleder jeg meg til det er mandag igjen, sier Sæbø.

Se et lengre intervju med Sæbø i Horisont. Der treffer du også Arne Valen fra Kirkens bymisjon, Lisbet Kallevik fra Gassco og Asle Skjærstad fra FKH, i studio. I tillegg har vi snakket med Gunn Margareth Lassesen fra Haugaland kraft og Sigurd Sande i Sparebanken vest på FKH-kamp.