bilde_6_4

Sommermat i frokost-tv

Her er oppskriften på Skagenrøra fra Ida Marie på Lothes Mat- og Vinhus. Skagenrøre på hjemmelaget brød, rucculasalat med balsamico-vinaigrette, cherrytomater, stekt sjøkreps og lodderogn.

Majones:

3 egg

1 ss dijonsennep

2 ss hvitvinseddik

6 dl nøytral olje (solsikkeolje)

1 ts kaldt vann

Ha alle ingrediensene i et dl-mål.(oljen vil legge seg på toppen)
Sett stavmikseren helt på bunn og dra den forsiktig opp slik at oljen blander seg litt og litt inn med eggene.
Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

Bland håndpillede reker med den hjemmelagde majonesen til ønskelig konsistens.
Tilsett finhakket rødløk og finhakket fersk dill.

Denne kan gjerne lages dagen før servering for å få ut mest mulig smak.’

Denne røra passer perfekt til salat, eller på brødskiven eller som garnityr til grillmaten.

Balsamiko-vinaigrette

2 dl balsamikoeddik

1 ss sukker

2 ss dijonsennep

5 dl solsikkeolje

Ha alt utenom olje i en bolle. Bland det godt med miksmaster.
Spe litt og litt med tynn stråle med olje, imens miksmasteren går på fult.
Denne kan blandes med salaten rett før servering, for å få en frisk og god smakJ