daniel_bamber_jubel

FKH leder 3-0

FKH rundspiller Sogndal på Stadion. Leder 3-0 til pause.

Tre minutter. Det var det det tok for Daniel Bamberg å sette ballen i mål bak Kenneth Udjus i Sogndalmålet. Og nok en gang var det brasilianerens presise dødballfot som sto for underholdningen. Fra spiss vinkel utenfor 16 meteren satte han ballen rett i mål. Dermed fikk FKH en drømmeåpning mot Sogndal.

Men kampen fikk en noe spesiell åpning. Til minne om Sondre Furuseth Dale, som ble drept på Utøya, valgte Maakeberget å markere med Vamp-klassikeren Tir´na Noir og en flaggbord av Norske flagg. Fint ble det, men dilemmaet for de trofaste FKH-supporterne ble synliggjort da Bamberg sitt mål ble skåret under markeringen.

Mot et at ligaens gjerrigste lag var det ikke mange som forventet de helt store sjansen i kampen. FKH klarte likevel å trenge gjennom forsvarsmuren til Sogndal ved flere anledninger uten at de lyktes.

FK Haugesund er det laget i Tippeligaen som skårer flest mål på dødballer. Etter 21 minutter skårer de et til. Igjen er Daniel Bamberg sin presise fot sterkt involvert. På et hjørnespark tatt ut av læreboka rager Chris Pozniak høyest inne i feltet, og header inn 2-0 til hjemmelaget.

Før kampen sa Asbjørn Helgeland at laget skulle dominere mot Sogndal. Det gjorde hjemmelaget til gavns. Et  defensivt Sogndal klarte ikke å true et godt organisert FKH-forsvar. I stedet var det hjemmelaget som viste gryende form. flere ganger den første halve timen var laget nær ved å øke ledelsen til 3-0.

Det gør de etter 40 minutter. Daniel Bamberg mottar ballen høyt på egen banehalvdel. Brasilianeren fosser fremover, og slipper ballen i akkurat rette øyeblikket til Thomas Sørum. Spissen legger ballen i bue på motsatt stolpe til Nikola Djurdjic som stupheader ballen i mål, og gir FKH 3-0 til pause.