per_morten_th2_8457-4_web

Fakta før kampen FKH-Sogndal

Klokken 18 i kveld tar FKH i mot Harald Aabrekk og Sogndal. De fleste forventet en ny trepoenger til hjemmelaget

Med Sarpsborg 08, Sogndal og Start på programmet i løpet av en uke uttalte Jostein Grindhaug før kampen mot Sarpsborg 08 at FK Haugesund var inne i sin viktigste uke i sesongen. Søndag vant laget relativt greit mot Sarpsborg 08. I kveld er det Sogndal som står for tur. Vinner laget her, kan laget mest sannsynlig allerede nå vinke farvel til bunnstriden.

Men selv om FKH må finne seg i å være soleklare favoritter foran kampen mot Sogndal kan Harald Aabrekk sine menn likevel by på problemer. For et allerede nederlagsdømt bortelag har de siste kampene så smått begynt å plukke poeng. På de tre siste kampene står laget uten tap og har tatt fem poeng. Dermed har de beveget seg opp på trygg grunn på tabellen.

Likevel, FK Haugesund har statistikken med seg, til tross for at laget tapte fortjent 3-1 i våroppgjøret. På seks hjemmeoppgjør i Adeccoligaen og Tippeligaen har FKH tatt alle poengen i fem av kampene. Sist lagene møttes i seriesammenheng var det likevel Sogndal som vant. Laget fra Saftbygda er faktisk et av bare tre lag som har vunnet på Haugesund stadion på i overkant av to år. I Tippeligasammenheng har Songdal imidlertid aldri skåret mål på Haugesund stadion.

FK Haugesund har på sine åtte hjemmekamper sålangt nesten skåret tre mål i snitt. Det er likevel få personer som har tro på et målrikt oppgjør. Med en defensiv 5-3-2 formasjon har Harald Aabrekk sine utvalgte kun sluppet inn 17 mål på 16 kamper. Det gjør laget til det seriens nest gjerrigste lag, bak Tromsø. Likevel, den som setter penger på at FK Haugesund kommer til å skåre i kveldens kamp, får nok svært lave odds. Sist laget gikk av banen uten å skåre hjemme var i 0-0 kampen mot Tromsø i fjor. Det var den 28.august i fjor, altså 12 kamper og nesten ett helt år siden.

Skulle det bli seier mot Sogndal i kveldens kamp er det ikke bare tre viktige poeng i sekken. FK Haugesund vil også bryte en ny barriære. For selv om laget regnes som et av ligaens beste hjemmelag har FK Haugesund aldri før vunnet fem kamper på rad på hjemmebane i den øverste divisjonen.

Etter et aldri så lite skademareritt i vårsesongen, kan Jostein Grindhaug endelig se lyset i tunellen. Juska Savolinen, Jarle Steinsland og Eirik Mæland er alle uaktuelle til Sogndalkampen. Umaru Bangura og Tor Arne Andreassen er begge usikre, og skal testes før kampen. Gleden for FKH-treneren er at både Derek Decamps og Andres Màr Jòhannesson er spillerklare til dagens oppgjør. Sogndal på sin side må klare seg uten Even Hovland, Ahyee Elvis og Barry Kader.

Dagens dommer er Brage Sandmo. Kampstart er klokken 1800.