skaringsjubel_sa08

Sterk borteseier av FK Haugesund

FK Haugesund tok en solid borteseier borte mot Sarpsborg 08.

Et enormt skybrudd like før kampstart gjorde sitt til at kampen mellom Sarpsborg 08 og FK Haugesund fikk en treg start. Store mengder vann på banen gjorde at dagens kampleder måte utsette kampen med en halv time.

Da kampen først kom i gang var det hjemmelaget som åpnet best. Fire minutter ut i kampen blir en Sarpsborgspiller spilt gjennom. Per Morten Kristiansen er på bærtur, men fremspillet inne i feltet blir aldri nøyaktig nok, og FKH får klarert.

Så våknet FKH. Bortelaget bryter fint, og Thomas Sørum mottar ballen. Han vender opp og finner Nikola Djurdjic. Serberen får lagt inn fra dødlinja, men en vanligvis så sikker Sørum setter ballen utenfor fra kloss hold.

Etter 10 minutter oppstår en situasjon som kunne gitt FKH straffespark. Tor Arne Andreassen ser ut til å bli dratt ned inne i boksen, men dagens dommer, Trond Ivar Døvle vinker spillet videre. TV-bildene viser at Sarpsborg 08 er heldige som slipper unna.

FKH hadde kun skåret fire mål på bortebane før kampen mot Sarpsborg 08. I det 17. minuttet kommer lagets 5. bortemål for sesongen. Midtsopper Hugues Wembangomo slår et dårlig tilbakespill. Thomas Sørum er våkent med og snapper ballen. Det ender med Sørums 8.mål for sesongen, og FK Haugesund tar en fortjent ledelse. 

Etter skåringen roet kampen seg ned, men fremdeles var det FKH som var det førende laget. En av de som førte ann var Joakim Våge Nilsen. Venstrebacken har vært ute med skade over lang tid. I det 36. minuttet viser han frem sin presise frisparkfot. Nikola Djurdjic klarer imidlertid ikke å styre ballen i mål med hodet.

Sarpsborg 08 skapte lite foran Per Morten Kristiansen. I det 38 minuttet smeller det skikkelig. Martin Wiig blir spilt nydelig gjennom, men avslutningen går i stolperota bak Per Morten Kristiansen. Nærmere kom ikke hjemmelaget og FKH gikk til pause med 1-0.

Hjemmelaget spilte en blek 1.omgang, og gikk rett i strupen på FKH etter pause. Etter 49 minutters spill smeller ballen i tverrliggeren etter en solid heading av Magnar Ødegaard

Sarpsborg 08 presset på for utligning. Men i stedet for mål til fordel for, får hjemmelaget en ny skåring i sekken. Joakim Våge Nilsen slår et nøyaktig frispark på første stolpe. Tor Arne Andreassen timer løpet perfekt og stanger inn 2-0 til FKH.

Hjemmelaget ligger svært utsatt til på tabellen, og trengte poeng mot FKH. Sarpsborg 08 presset på for redusering og festet et lite grep om kampen. Et klokt FKH hadde imidlertid god kontroll. 

Jacob Sørensen erstattet Tor Arne Andreassen etter at sistnevnte ble skadet like etter skåringen. I det 74. minuttet blir dansken spilt lekkert gjennom. Alene med Joacim Heier sender han ballen til Alexander Søderlund. En kanonredning av Heier hindrer at FKH øker til 3-0. 

Et hjemmelag på jakt etter skåring sendte mange mann i angrep. Dette, kombinert med at FK Haugesund ikke falt for fristelsen  med å legge seg lavere på banen, gav store mulgheter til FKH. Først blir Nikola Djurdjic revet ned inne i feltet, uten at Døvle dømmer straffe. Deretter må Joacim Heier ta frem sitt ypperste for å hindre en ny FKH-skåring.

Tredje gang gjelder det, er det noe som heter. Det gjelder også på Sarpsborg stadion. I det 85. minuttet kontrer bortelaget i stor fart. Alexander Søderlund går i bakken i det han er i ferd med å avslutte. Denne gangen peker Trond Ivar Døvle på straffemerket. Nikola Djurdjic er sikker fra 11 meter og øker til 3-0.

-For oss er det ekstra kjekt å vinne på bortebane. Sarpsborg gjør mye feil i dag og vi er flinke til å straffe dem. Dette blir et rotterace helt til slutt, sier Jostein Grindhaug til TV2sporten etter kampen.