siv

– Religionskrigen er i gang

Dette Facebook-utsagnet fra Siv Dorthea Valentinsen fremprovoserte mange reaksjoner på fredag.

Fredag kveld skrev Karmøy KrFs Siv Dorthea Valentinsen på sin Facebook-profil at religionskrigen nå var i gang, at grensene burde stenges og at Norge burde tre ut av Schengen-samarbeidet, i følge havis.no.

Tor Inge Vormedal var blant de som reagerte med avsky på utsagnet.

– Jeg kommenterte blant annet at vi på det tidspunktet ikke visste hvem som sto bak. Hun beskyldte meg da blant annet for å ha en snillistisk holdning til muslimer, og da var det klare indikasjoner på at gjerningsmannen var etnisk norsk, sier Vormedal og forteller at mange andre reagerte på posten til Valentinsen uten at hun så ut til å angre på det.

Valentinsen på sin side viser til medieoppslag om at islamistiske grupper hadde tatt på seg skylden for angrepet.

– I spontanitet tok jeg til orde og skrev veggmeldingen på Facebook. Dette viste seg å være feil. I ettertid ser jeg at jeg burde ha ventet med slike uttalelser da dette ikke var sjekket ut på det aktuelle tidspunkt, sier hun.