prikkedag_0

Er en av tre haugesundere medlemmer?

Den haugesundsbaserte organisasjonen SOS Rasisme opererer med oppsiktsvekkende tall. I følge Dagbladet ser det ut som om en av tre haugesundere er medlemmer av den nå politianmeldte organisasjonen.

I følge SOS Rasismes interne dokumenter var 9700 personer medlemmer av totalt åtte lokallag bygget opp med navnet «Hagesund» i 2009. Med sine drøye 34.000 innbyggere får byen dermed en oppsiktsvekkende statistikk. Hele en av tre er  medlemmer.

Dagbladet har tidligere avslørt SOS Rasismes kontingentkrav med falske identiteter som stammer fra organisasjonens medlemsregister. Ved å rapportere disse som medlemmer, kan det utløse store summer i uriktig støtte.

Etter en sjekk av medlemsregisteret i SOS Rasisme fant også Oslo kommune i vinter flere identiteter som ikke lot seg spore. Tidligere denne måneden vedtok kommunen å kreve tilbake 2,2 millioner kroner fra organisasjonen.

Flere av organisasjonens registrerte medlemmer med norskklingende navn eksisterer verken i virkeligheten eller i folkeregisteret. SOS Rasisme funnene benekter at dette er et problem, fordi folk i Norge ikke behøver å være registrert der. Dette avviser Skatteetaten blankt.