bat_4

Vil innføre båtlappen

En praktisk båtførerprøve kan føre til færre alvorlige ulykker på sjøen. Det mener SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland.

Langeland tror det vil bli færre dødsulykker på sjøen dersom det blir vanskeligere å ta båtprøven. I dag kreves det bare en teoretisk prøve for å ta båtførerprøven. Med andre ord, man kan ta båtførerprøven uten en gang å ha vært ute i båt. For lettvint, i følge Langeland. – Det er alltid det praktiske som er det som gjelder når du er ute på sjøen eller på veien. Det er hvordan du oppfører deg der som betyr noe. Hvis du ikke kan dette på en skikkelig måte, så utsetter du deg selv og andre for fare, sier Langeland til NRK Rogaland.

Nærings- og handelsdepartementet ville fått ansvaret for en eventuelt utvidet båtførerprøve. Nærings- og handelsminister Trond Giske sier til NRK at det er uaktuelt å innføre en praktisk båtførerprøve med det første.

– Det blir nok veldig omfattende å skulle ha en praktisk prøve. Vi får først høste erfaringer med det vi har innført. Dessverre er det jo slik at det ofte ikke er mangel på kunnskap som fører til ulykker, men manglende bruk av kunnskapen.