skaringsjubel_akra

Poengjubel for Åkra

Åkra kunne juble for tre poeng etter en formidabel snuoperasjon mot Skjold

Både Åkra og Skjold ønsket å gå til ferie med tre poeng. Begge lagene ligger midt på årets 3.divisjonstabell, men tre poeng var viktig for at å ungå bunnstrid utover høsten.

Da lagene møttes i serieåpningen på Grinde ble det sju mål og stor dramatikk. Langt kjedeligere skulle det bli på Åkra i kveld. Begge lagene virket som om de hadde tatt en tidelig ferie, og publikum fikk se to lag som ikke evnet å skape de helt store sjansene. Verst så det imidlertid ut for Åkra. Hjemmelaget spilte fotball i gåtempo og var ikke med i duellspillet i det hele tatt. Etter 26 minutter blir de straffet for dette. Bortelaget spiller i bakrommet. Ut kommer Åkra sin keeper, Torstein Jelsa Larsen, for å vinne ballen først. Han bommer totalt og Erik Hope Langåker kan enkelt gi Skjold en fortjent 1-0 ledelse.

2. omgang skulle bli en helt annen omgang for hjemmelaget. For der hvor laget manglet aggresivitet i de første 45 minuttene hadde de rikeslig med krefter i 2. omgang. Laget presset Skjold lenger tilbake, og etter å ha skapt flere store sjanser foran Snorre Askeland i Skjold-målet fikk laget uttelling etter drøye 75 minutter. Geir Tharaldsen slår en presis corner og Andrè Helland utligner for hjemmelaget. Kun to minutter senere har Åkra snudd kampen til sin fordel. Tim Batigov skyter lekkert på en retur og Åkra leder 2-1. 

Skjold våknet noe etter skåringene, men klarte ikke å utligne mot et hardtarbeidende Åkra-lag som vinner 2-1.

-Vi ligger for lavt i 1.omgang, og Skjold presser oss. Vi får gjort noen justeringer i pausen og hever oss vesentlig. Det står stor respekt av det laget gjør i 2.omgang, sier trener Bengt Førland.