are_tronseth

Viktig trepoenger til FKH

FKH måtte slite for å ta med seg tre poeng mot Odd

Tafatt. Kun et ord trengs for å oppsummere 1. omgangen mot Odd Grenland. For det er sjeldent at publikum på Haugesund stadion får se et så tafatt og tannløst hjemmelag som det de gjorde mot Odd Grenland. Allerede fra start så det ut som om FKH-spillerne spilte med bremsene på, og Odd Grenland fikk ha initiativet  i kampen. 

For hjemmelaget sin del var det lite som stemte. Borte var de presise innleggene, borte var samspillet mellom Djurdjic og Sørum og borte var den fandenivolske innsatsen som laget er kjent for å legge ned på hjemmebanen. I stedet fikk gjestene fra Skien styre spillet som de ville.

De første halve timen på Haugesund stadion er den minst underholdende halvtimen som er blitt spilt på stadion så langt i år. Det samme kan ikke sies om det siste kvarteret av omgangen. 

I det 33. minuttet våkner kampen til livet. Nikola Djurdjic dribler fint inne i feltet. Han blir lagt i bakken av en Odd-spiller og dagens dommer, Espen Berntsen, peker på straffemerket. Nikola Djurdjic er sikker fra 11 meter, og dunker ballen ned i hjørnet. 

Da trodde mange at FKH hadde fått det nødvendige overtaket  i kampen. Det hadde de imidlertid ikke. For kun to minutter senere var det duket for nok et straffespark, men denne gangen i motsatt ende. Tidligere FKH-spiller Jone Samuelsen blir forstyrret av Umaru Bangura i det han er på vei igjennom. Frode Johnsen fikk muligheten til å skåre sitt 100 mål i Tippeligaen, men et tigersprang fra Per Morten Krisitansen hindrer skåring.

Odd beholdt initiativet, og i det 37. minuttet lykkes de. Simen Brenne gjør som Daniel Bamberg og setter ballen i mål på et frispark fra rundt 25 meter, til en fortjent utligning til Odd.

De første 10 minuttene fortsatte i det samme spor som 1.omgang. Hjemmelaget fikk lite til å stemme, og Odd skapte flere store muligheter i starten av omgangen. 

Så, i det 55. minuttet, eksploderer Haugesund stadion. På FKHs andre sjanse i kampen får Daniel Bamberg muligheten på en retur. Brassen sender avgårde en markkryper som går i mål, og til 2-1 til FKH.

Like etter kunne FKH fått nok et  mål. Umaru Bangura skyter fra distanse, men André Hansen redder fint.

Odd fortsatte med å ha ballen mest, men lyktes ikke foran Per Morten Kristiansen. 18 minutter før slutt setter Nikola Djurdjic ballen i mål, men avblåses korrekt for offside.

Gradvis begynte FKH å ligne mer på seg selv, og laget begynte å produsere sjanser foran André Hansen i Odd-målet. Odd var likevel farlig frempå uten å klare å utligne. FKH vinner 2-1 i en kamp som ikke går inn i historiebøkene som en festforestilling.

Her kan du se kveldens spillerbørs.