168097_188302104533296_117531728277001_592287_5331426_n

Sildajazzen selger

Bjarne Dankel skal snart senke jazzskuldrene en smule og nyte noen feriedager på den store jazzfestivalen I Rotterdam. Sildajazz er nemlig i rute, og flere av konsertene er i ferd med å bli utsolgt.

Vampkonsertene er allerede utsolgt, og vel så det. Torsdagens og fredagens konsert på Staalehuset gikk fort unna, men nå er også billettene til ekstrakonserten på lørdagen revet vekk. – Dette blir en legendarisk konsert, sier en fornøyd Dankel. For ikke å si historisk. I tillegg til Eivør Pàlsdottir blir også Kolbein Falkeid med på scenen.

Randy Crawford, publikumsmagneten fra åtti-tallet har fremdeles draget på publikum. Konserten er så og si utsolgt med kun et par titalls billetter igjen.  -Agenten forteller at Randy er i storform om dagen, sier en forventningsfull Bjarne Dankel.

Ellers er det åpningskonserten med Jamie Cullum på Rådhusplassen  onsdagen som blir den store happeningen. Her skal det selges 2500 billetter I første omgang, og det råder liten tvil om at det skal lykkes. 32 år gamle Cullum blir, sin unge alder til tross, regnet for å være Englands mestselgende jazzmusiker gjennom tidene. Han slo gjennom med et brak i 2003 med plata “Twentysomething” og solgte millioner på rekordtid med sin miks av avansert arrangert pop og jazz standards. Cullum blir karakterisert som en  entertainer, konge på pianoet, synger både smårufsete og elegant og blir betegnet som en energibombe på scenen. Se Cullum live i videovinduet over.

Femti band/artister spiller på årets Sildajazz fra 10. 14. august, deriblant Lee Ritenour, Nils Petter Molvær og Christel Alsos. Nytt av året er at åpningen i Dokken går fra å være uoffisiell til offisiell, og at barneparaden på fredagen starter går fra Bytunet til Rådhusplassen, ikke omvendt.

TV Haugaland sender live fra kaien hver ettermiddag mellom 1730 og 1830. Nytt av året er at det blir live sending fra folkefesten og gateparaden lørdag formiddag.