2_norwegianoutlet_handlegaten

Home and away

Nesten like mange nordmenn som tidligere planlegger en utenlandsreise i sommer. Samtidig velger fire av ti rogalendinger utelukkende Norge som ferieland i sommer.

Det viser tall fra Hovedorganisasjonen for handel og tjenester. Vi skjermer hovedferien, og kutter heller i helgeturer og vinterferien, hvis vi skal redusere feriebudsjettet. Men er vi først på tur, snur vi ikke på krona. Shopping seiler opp som en kraftig utfordrer til sighseeing. 3 av 10 i Rogaland mener shopping er viktig når de har ferie: 

– Shopping står for en stor del av turisters forbruk. Tre av ti  i Rogaland mener shopping er viktig på ferie. Nasjonalt, blant kvinner og de under 30 år, legger over tre av ti stor vekt på shoppingmulighetene når de skal på ferie, sier Hilde Charlotte Solheim, reiselivsdirektør i HSH.