jostein_grindhaug_5

Bare nesten for FKH

Et dårlig hjemmelag mot et dårlig og skadeskutt bortelag. Forholdene lå tilrette for et jevnt og tett oppgjør når Fredrikstad tok imot FK Haugesund onsdag kveld.

Et offensivt svekket Haugesund la seg tett og kompakt og inviterte vertene til å styre kampen, noe de også gjorde det første kvarteret. Anført av en spillesugen Tarik Elyounoussi og Celso Borges gikk vertene rett i angrep, og skapte flere muligheter foran Per Morten Kristiansen.

Både mot Rosenborg og Strømsgodset fungerte den kompakte og defensive stilen til FKH i store deler av kampen. Det gjorde den også mot Fredrikstad. For etter at hjemmelaget hadde sprunket fra seg det første kvarteret kom gjestene fra Haugesund bedre med etterhvert. Hjemmelaget slet med å skape de helt store sjansene, tiltross for et spillemessig overtak. I en spillemessig og temposvak 1.omgang var det Jakob Sørensen som skapte FKHs største sjanse. Etter drøye 30 minutter trekker hans eg fri, men skadet går ikke langt nok til siden for Lasse Staw i Fredrikstadmålet.

Skademarerittet til FKH ble enda mer forsterket mot Fredrikstad. Tor Arne Andreassen fikk en smell i foten da han blokerte et skudd etter snaue 20 minutter. Smellen var stor nok til at Andreassen måtte byttes ut i pausen. Dermed måtte Jostein Gindhaug gjøre enda flere rokkeringer i pausen.

Fredrikstad ledet ann også etter pausen, men aristokratene klarte ikke å finne de store rommene i et kompakt og godt FKH-forsvar.

Fredrikstad prøvde og prøvde, men fikk det ikke helt til å stemme. Etterhvert som kampen skred frem kom FKH høyere på banen, og anført av FKHs bestemann Umaru Bangura klarte de å presse hjemmelaget lenger tilbake.

Hjemmelaget kom imidlertid nærmere og nærmere. I det 74. minuttet får laget sin største mulighet i kampen, da en heading går i tverrliggeren.

Etter nærmest en perfekt gjennomført defensiv kamp glipper det tilslutt. Seks minutter før full tid sprekker forsvarsmuren. Tarik Elyounoussi blir nydelig spilt fri alene mot Per Morten Kristiansen. Den tidligere Herenveenproffen gjør  ingen feil alenen med sisteskansen og sender plankehaugen til himmels.

Dermed går FKH på nok et bortetap i årets sesong.

– Vi begynner å bli vant med dette. Det er tredje kampen det skjer at vi ryker helt på tampen. I dag møtte vi likevel et lag som er et knepp bedre enn oss, sier Jostein Grindhaug til tv2sporten etter kampen.

Her er spillerbørsen etter Fredrikstad-FKH