Onsdag 6. mai er det 20 år siden Birgitte Tengs ble funnet drept. Nå kan saken bli gjenopptatt.
Onsdag 6. mai er det 20 år siden Birgitte Tengs ble funnet drept. Nå kan saken bli gjenopptatt.

"Hodejegerne" til filmfestivalen

Det blir norgespremiere på Hodejegerne under Filmfestivalen i Haugesund. Hodejegerne er den første av Jo Nesbøs romaner som er filmatisert, og filmen er allerede solgt til 30 land. Dermed blir filmdebuten til stordjenta Synnøve Macody Lund vel verdt å skrive hjem om.

Synnøve Macody Lund spiller hovedpersonen Roger Browns (Aksel Hennie) Diana, vakker og et halvt hode høyere enn sin mann. Ut over å være en mann på kun 1,68, er Roger er en mann som tilsynelatende har alt; han er Norges mest vellykkede hodejeger, er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor dyr villa, og for å holde hodet over vannet økonomisk, må han stjele litt for mye kunst.

 – Jo Nesbøs roman er infamt god, og filmen Hodejegerne er særdeles velregissert, velspilt og spennende. Det har aldri vært laget en så god actionthriller i Norge; dette blir en megahit!, sier en entusiastisk programsjef Håkon Skogrand, som gleder seg stort til å vise filmen i Haugesund. 

Morten Tyldum debuterte som spillefilmregissør med Buddy, som var festivalens offisielle avslutningsfilm i 2003 og ble kåret til Årets norske kinofilm under Amandaprisutdelingen året etter. I 2008 regisserte han den andre Varg Veum-filmen Falne Engler. Hodejegerne er hans tredje spillefilm.  

Under filmfestivalen i Cannes fikk Hodejegerne en strålende mottakelse da den ble vist for internasjonale kjøpere. Nå gleder regissøren seg til å vise filmen for det norske publikummet.
– Det blir spennende å se hvilken respons vi får.  Jeg håper vi blir møtt med samme entusiasme i Haugesund som i Cannes, sier Morten Tyldum.
Produsent Asle Vatn tror filmen blir en suksess. – Haugesundpublikummet kan virkelig glede seg. Hodejegerne er en film helt i Jo Nesbøs ånd, og Morten Tyldum har gjort en fantastisk jobb med filmatiseringen av boken. 
Hodejegerne har norgespremiere i Haugesund tirsdag 23. august. Ordinær kinopremiere blir 26. august.