espen20mills

Topp 10 sommeraktiviteter på Haugalandet

Enten du foretrekker strikkhopp eller late dager på stranden, Haugalandet har mye å by på om sommeren.

10. Strandtur til Åkrasanden og Sandvesanden.

Vi spurte våre Facebook-fans hvor i distriktet de liker best å bade. Folkets dom er at to badestrender må dele førsteplassen, og begge ligger på Karmøy.

9. Paintball og havrafting på Ravnafloke

På Hagland står opplevelsene i kø for både barn og voksne. Ikke nok med at plassen var åsted for den tyske okkupasjonsmakts kommandosentral for Haugesund og har flere gamle bunkerser som fortsatt står der, det finnes også paintball- og havraftingmulighet. Dette er også et sted hvor barn kan glede seg over taubane, klatrenett, hinderløype.

8. Klatreveggen i Tysværtunet

Ta med en vennegjeng og bestig den 15 meter høye klatreveggen. Denne er åpen 10-21:30 på ukedager og 12-17 i helgene.

7. Spill curling eller stå på skøyter i ishallen

Fordelen med endelig å ha en ishall i byen er at man kan stå på skøyter hele året. Hallen er åpen for publikum på ettermiddager og i helgene, og man kan dessuten reserve tid til curling.

6. Nordvegen feriesenter/Bukkøy

Her kommer turister fra hele Europa (eller ihvertfall fra London, Alicante, Bremen og Malaga) for å oppleve Norges fødested og for å se hvordan vikingene levde. Har du ikke vært her allerede er det definitivt på tide med et besøk.

5. Strikkhopping og Zipline

Trolljuv Adrenalinpark i Åkrafjorden er ikke for sarte sjeler. Kast deg ut i strikk fra broen, 115 meter over fjorden, eller la deg henføre av taubanen i 40km/t.

4. Gratis sommerkino for barn på Edda hele sommeren.

Sett fra deg barna her og ta deg en to timers lur.

3. Laksesafari i Suldaslågen

Følg laksens bane oppover i elva fra nært hold, iført overlevelsesdrakt, snorkel og maske, og flyt fritt ned gjennom strykene i den kraftige elva Suldalslågen.

2. Spill golf

Haugalandet har mange golfbaner, blant annet flere på Karmøy, én i Sveio og én på Kolnes. Slå et slag for idretten i naturskjønne omgivelser.

1. Ta en kaffe/utepils på kaien.

Kan man egentlig ha det bedre enn en avslappende ettermiddag i en sofa på kaien i Haugesund? OK da, kanskje kan Paris konkurrere, men kaien er blitt et adskillig mer idyllisk sted enn for bare få år siden, og tar du med deg noen gode venner og været er fint kommer du garantert i sommerstemning raskere enn du kan si lavtrykk.