img_1295

Blir du årets hjemmekokk?

Var det kokk du skulle ha blitt? Leser du oppskrifter som andre leser romaner og trikser, mikser og ellermeller med råvarene? Da kan du bli Årets hjemmekokk 2011.

Årets Hjemmekokk skal kåres under Gladmat 2011 i Stavanger. Det er en uhøytidelig matkonkurranse, der deltakene tiilbereder en rett hver. Tema for årets Gladmat er sjømat, noe som gjenspeiler seg i hjemmekokkenes meny. Hovedingrediensen er kveite, såkalt Sterlingkveite fra et oppdrettsanlegg i Hjelmeland.

– Hjemmekokkene, -de glade amatørers hobbykokkforbund ble konstituert 17. mai 2011, av ivrige hjemmekokker. Målsettingen er å motivere flere til å lage mer mat fra bunnen av, sier initiativtaker Arve Serigstad.

Er du 100% amatør eller hobbykokk, kan du sende inn oppskrift til konkurransen, som går av stabelen lørdag 23. juli. Åtte finalister blir i forkant plukket ut av fagjuryen. Initiavtivtaker Arve Serigstad surret kveitefileter i salt, pepper og smør på et steinbord på Torvestad i frokosttv i helga. – Det enkle er ofte det beste, smiler Serigstad. Påmeldingsfrist er 1. juli. I videovinduet over får du vite mer om konkurransen.