Årets Hjemmekokk skal kåres under Gladmat 2011 i Stavanger. Det er en uhøytidelig matkonkurranse, der deltakene tiilbereder en rett hver. Tema for årets Gladmat er sjømat, noe som gjenspeiler seg i hjemmekokkenes meny. Hovedingrediensen er kveite, såkalt Sterlingkveite fra et oppdrettsanlegg i Hjelmeland.
– Hjemmekokkene, -de glade amatørers hobbykokkforbund ble konstituert 17. mai 2011, av ivrige hjemmekokker. Målsettingen er å motivere flere til å lage mer mat fra bunnen av, sier initiativtaker Arve Serigstad.
Er du 100% amatør eller hobbykokk, kan du sende inn oppskrift til konkurransen, som går av stabelen lørdag 23. juli. Åtte finalister blir i forkant plukket ut av fagjuryen. Initiavtivtaker Arve Serigstad surret kveitefileter i salt, pepper og smør på et steinbord på Torvestad i frokosttv i helga. – Det enkle er ofte det beste, smiler Serigstad. Påmeldingsfrist er 1. juli. I videovinduet over får du vite mer om konkurransen.