thomas_sorum_3

Tapte poengene i sluttsekundene

FKH forsvarte seg heroisk mot Strømsgodset. Det holdt likevel ikke helt inn for Jostein Grindhaug og FK Haugesund.

Thomas Sørum sto uten skåringer på tre kamper før dagens kamp mot gamle lagkompiser i Strømsgodset. Sørum trengte imidlertid bare ti minutter på seg før han hadde skåret sitt syvende mål for sesongen. Daniel Bamberg slår et presist frispark inn i feltet. Thomas Sørum klarer å presse seg foran en godsetforsvarer og stusser ballen i mål bak Adam Larsen.

Med ledelse i lomma la FKH seg kompakt og i god ballanse og lokket Strømsgodset fremover. Dermed ble det vanskelig for hjemmelaget å spille seg gjennom FKH-forsvaret tiltross for et spillemessig overtak.

Etter halvtimen spilt får FK Haugesund muligheten de har ventet på i en en ekstremkontring av FK Haugesund. Tom Erik Nordberg klarerer ut til Nikola Djurdjic. Serberen ser Thomas Sørum som snuser på bakrommet. Et perfekt vektet gjennomspill sender Sørum alene gjennom med Adam Larsen. Sørum prøver på den sedvanlige Sørum chippen, men denne gangen klarer Adam Larsen å avverge. Her burde det stått 2-0 til FK Haugesund.

To minutter før pause får Strømsgodset sin første store sjanse. Ola Kamar ligger og lurer på bakerste stolpe. Alt som trengs å gjøres er å stusse ballen over linjen. I stedet heades ballen ned i bakken, og Per Morten Kristansen får avverget.

På overtid i 1. omgang ser det ut som om godset skal få utlignet. Chris Pozniak trekker ned Ola Kamara inne i feltet. Tom Henning Øvrebø er ikke tvil og peker på straffemerket. Lars-Christopher Vilsvik klarer ikke å overliste Per Morten Kristiansen  som redder med et tigersprang.

-Godset har ballen  mye, men vi er giftigst. Vi har tre fire sjanser som vi brenner, og er godt fornøyd med at vil leder, sier Jostein Grindhaug til TV2 Sporten i pausen.

Strømsgodset gikk rett i strupen på FK Haugesund starten av 2.omgang, og satte bortelaget under skikkelig press. Etter det som kan kalles et kontinuerlig angrep lykkes de i det 52. minuttet. Et presist hjørnespark finner Lars-Christopher Vilsvik og går i mål. Dermed utligner godset fortjent til 1-1.

FK Haugesund sin bakre firer virket solid i 1.omgang. De siste 45 minuttene begynte imidlertid forsvarsmuren å slå sprekker oftere og oftere. Hjemmelaget kjørte kampen skikkelig, og usikkerheten så ut til å spre seg hos gjestene.

Likevel, vertene klarte ikke å sprenge forsvarsverket helt, og FKH klarte å kjempe seg gradvis inn i kampen. Så to minutter før full tid smeller det. Dårlig markeringsspill i FKH forsvaret gir godset muligheten. Glenn Andersen dunker ballen i nettaket fra kloss hold.

Så rakner det helt for FKH. To minutter på overtid får Strømsgodset sitt andre straffespark. En klønete inngripen av Vegard Skjerve sender Ola Kamara i bakken. Denne gangen skårer hjemmelaget fra straffemerket. Kamara setter ballen hardt ned i hjørnet til Per Morten Kristiansen og Strømsgodset vinner fortjent 3-1

– Vi blir litt for junioraktige i slutten. Vi gjør mange dumme feil i slutten, og vi burde klart å stå imot, sier Grindhaug til TV2 sporten etter kampen.