SONY DSC

Vil ta sterkere lut i bruk

Haugesund kommune vil ta sterke lut i bruk for å få gårdseierne i byen til å holde orden og vedlikeholde bygningene. Haugesundsordføreren varsler nå strengere tiltak og pengebøter.

Enkelte steder i Haugesund sentrum er alt annet enn en vakker skue. Bygningene bærer breg av manglende vedlikehold og opprydning. Haugesundsordfører Petter Steen jr. har nå sett seg lei av kommunale formaninger om å rydde opp. Nå vil han tvinge gårdseierne i kne.

-Haugesund kommune har vært for slepphendte og snille i forhold til regelverket. Fremover må vi bli flinkere til å bruke plan-og bygningsloven og de sanksjonsmuligheten som ligger der, slik at gårdseierne holder orden, sier Steen jr, og varsler med dette en innstramming.
 
Plan- og bygningsloven gir kommunen muligheten til å pålegge gårdseiere å vedlikeholde eiendommene sine. Hvis pålegget ikke følges kan kommunen utstede tvangsbøter. Steen jr. påpeker at det beste er om gårdseierne selv ordner opp, uten kommunal innblanding.

-Mange huseiere er flinke til å holde orden rundt seg, men fremdeles er det steder i byen som ikke ser helt bra ut. Haugesund vil bli mer attraktiv hvis ikke hus og bygninger hadde stått til forfall slik de gjør mange steder i sentrum dag.

Den desidert største gårdseieren i Haugesund er kommunen selv. Ordføreren er klar på at de samme reglene også må gjelde kommunale bygg.

-Kommune må følge de samme retningslinjene som alle andre. Vi har slurvet endel med dette. Derfor må vi vurdere hvilke bygg vi ønsker å beholde. Hvis vi ikke har råd til å fikse dem opp, må vi selge dem. Vi kan ikke bare eie uten å ta ansvar for vedlikeholdet, sier Steen jr.

Hva mener du? Diskuter temaet i kommentarfeltet under eller på våre facebooksider.