BIlde 1

Kroken på døra for "Dei To"

Restauranten "Dei To" legger ned. Tre år med "tomme" lokaler var nok for fine dining restauranten.

-Lokalene vi har hatt her er helt feil for det konseptet vi har. Vi har slitt med å trekke kunder til restauranten. Derfor har vi konkludert med at det ikke er grunnlag til å drive videre her, sier restaurantsjef Roy Klausen.

-Vi har ikke truffet markedet helt bra. Folk har hatt et inntrykk av at dette har vært dyrt og eksklusivt. I tillegg har lokalene vært vanskelige og bortgjemte, sier Klausen.

Restaurantsjefen innrømmer at det til tider har vært konfliktfullt, og at partene har vært sterkt uenige i retningen videre. Han påpeker imidlertid at konfliktene er løst og at det ikke er andre å skylde på enn de selv.

-Det sier seg selv av når du har drevet i tre år, og du får lokale gjester som aldri har vært her før, har du gjort noe galt på veien. Vi har rett og slett ikke vært flinke nok, sier Klausen.

Det er stjernekokken Eirik Aase og investor Jostein Staveland som står bak restauranten som i 2009 omstatte for snaut 2,9 millioner kroner. Det gav et driftsresultat på i overkant av 250000 kroner. Nå jobbes det med et nytt resturantkonsept der bruken av lokale råvarer vil stå sentralt.

-Vi kommer til å bevege oss bort fra fine dining-konseptet, og heller tone det ned noe. Vi ønsker et konsept som treffer flere mennesker, og vil ha et brasseri hvor lokale råvarer vil bli prioritert, sier Klausen.