alento_2009

Billig og god grillvin

Denne portugisiske rødvinen byr på mye smak til en hyggelig pris.

Portugal er vel ikke det landet som ligger lengst fremme i pannen når du skal på polet og handle rødvin, men det burde det kanskje bli, da Portugal har mange robuste og smaksrike viner til ganske moderate priser. Om du bare vet hvor du skal lete.

Det robuste preget i disse vinene gjør dem også velegnet til grilling, hvor vinen er nødt til å hamle opp med kraftige aromaer og smaker fra svidde stekeskorper, marinader og grillsauser.

Ukens vin er både kraftig og smaksrik, og kommer fra vindistriktet Alentejo, som ligger litt sørøst for Lisboa i retning spanskegrensen. Vinen er laget på en miks av typiske portugisiske druer, med 40% aragónez, 40% trincadeira, 10% alicante bouschet og 10% touriga nacional.

Alento 2009, #9107301, kr 110,70, 85 poeng.

Dyp rubinrød på farve. Fruktig duft av mørke bær med innslag av krydder og urter. Også et hint av bark. God fylde med rik frukt og ganske frisk syre. Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er god til både okse, lam og svin, og som vi allerede har vært inne på, også fra grillen. Vil du ha noe godt tilbehør til grillkjøttet ditt, skal du prøve den argentinske grillsausen chimichurri og vår tysk-inspirerte potetsalat.