maljubel

Viking fikk revansj

Viking kjempet seg tilbake i kampen og skåret to mål i ordinær tid. I 1. ekstraomgang avgjorde de hele greia. Dermed fikk laget revansj for tapet i serien.

Laget fra sørfylket viste fra start at de virkelig ønsket å ta seg videre til kvartfinalen. Etter flere nestenmuligheter, holder Ole Kristian Kråkmo på å forære Viking ledelsen etter fem minutter. I  stedet for å slå ballen fremover på banen, velger han å slå ballen på tvers bakover. Dt sender en Vikingspiller alene med Per Morten Kristiansen. Kun en god inngripen fra sisteskansen hindrer at Viking får en drømmestart på kampen.

Etter en relativ tafatt åpning, spilte FK Haugesund seg mer med inn i kampen. Vikinglaget ble presset bakover, og både Alexander Søderlund og Thomas Sørum skapte trøbbel for Rune Almenning Jarstein. Nærmest kommer Thomas Sørum etter 12 minutter, men skuddet går like utenfor.

Mot Viking for ni dager siden viste Daniel Bamberg at han har en god frisparkfot da han sendte FKH i ledelsne 1-0 på et frispark. Etter 18 minutter av cupkampen sender han  Haugesund stadion til himmels igjen. Fra 18 meter skyter han utagbart opp i krysset til Rune Almenning Jarstein. Også denne gangen på frispark.

Skåringen satte virkelig fyr i FKH, og bare minuttet etter burde det stått 2-0. Etter mye klapp og babb inne i boksen redder Trond Erik Berthelsen ballen på streken.

Haugesundbrassen Daniel Bamberg var tidvis et eget angrep alene. Etter 23 minutters spill slår han nok et hardt frispark inn i feltet. Denne gangen ordner Viking biffen på egenhånd. Håkon Skogseid setter ballen i eget mål og FKH leder 2-0.

Men Viking viste god moral, og tok mer og mer over. FK Haugesund fikk lite til å stemme, og de mørkeblå kom stadig nærmere en skåring. 1 minutt på overtid lykkes de. Per Morten Kristiansen gir en unødvendig og svak retur inne i femmeteren. Bengt Sæternes får en lang tå på ballen, og plutselig er det kamp igjen.

2.omgang startet avventende fra begge lag. Viking la seg godt defensivt og ventet på de rette øyeblikkene, og FKH slet med å trenge gjennom et godt og kompakt Vikingforsvar. Den sedvanlige passningssikkerheten og overgangsvilje var borte, og ingen av lagene virket særlig villige til å gå i angrep.

Publikum måtte vente til det 73. minuttet før de fikk se noe som kunne ligne en målsjanse. Igjen var det Daniel Bamberg som sto for morroa. Brassen trekker seg fint fri på høyre  kant, men det harde skuddet går rett på Jarstein.

10 minutter før slutt prøver Indridi Sigurdsson seg på en Bamberg, men skuddet går utenfor målet til Per Morten Kristiansen.

Så et minutt før full tid lykkes Viking. Erik Nevland er frempå etter et hjørnespark. Ballen får ligge fritt, og Nevland pirker ballen i mål.

Dermed blir det ekstraomganger på stadion.

Viking hadde tydeligvis fått blod på tann etter å ha kjempet seg til ekstraomganger. I det 99. minuttet er Birkir Bjarnason nær. Et minutt etter lykkes Viking. Et passivt hjemmelag slipper Erik Nevland fri. Den tidligere englandsproffen dunker ballen kontant i mål og sender Viking i en fortjent ledelse 3-2.

Viking la seg tilbake for å forsvare ledelsen i 2. ekstraomgang, men var farlige på kontringer. Forsvarsmuren til Viking holdt, og dermed blir det ikke noe cupeventyr i Haugesund i 2011.