haugesund_lufthavn_cancelled_0

Dropper Alicanteruta

Alicanteruta fra Haugesund kan være en saga blott. Markedssjef i Norden og de baltiske statene for Ryanair, Elina Hakkarainen, går langt i å bekrefte dette overfor Mediehuset TVH.

I dag var Hakkarainen i Haugesund for første gang. Og selv om hun likte det hun så, går hun langt i å bekrefte at vinterruta til Alicante ikke overlever vinterprogrammet.

– Vi starter planleggingen av vinterprogrammet snart, men i øyeblikket er det ikke mulig å booke reiser til Alicante for vinteren, sier Hakkarainen.

Ryanair har i lengre tid vært i konflikt med spanke luftfartsmyndigheter om rotasjonshastigheten på flyplassene. Årsaken er at det ved den nye terminalen ved El Altel-flyplassen utenfor Alicante er bygget slik at det ikke blir mulig for passasjerer å gå rett om bord i flyene. Dermed må selskapene selv ta kostnadene med å få passasjerene om bord, og skaffe seg flytrapper, noe selskapet ikke ønsker. Ryanair har tidligere truet med å legge ned flere av rutene til Alicante på grunnav dette. Hakkarainen ønsker ikke å si mye om situasjonen utover det at selskapet er fornøyd med utviklingen til rutene fra Haugesund.

-Belegget på alle rutene fra Haugesund er bra. I fjor hadde vi over 100 000 passasjerer som fløy fra Haugesund. I år forventer vi en økning til rundt 115 000 passasjerer. Vi jobber kontinuerlig med på utvikle nye rutetilbud, sier markedssjefen.

Ryanair har det siste året satset stort på Rygge flyplass utenfor Moss. Hakkarainen påpeker at denne satsingen ikke går utover planene for Helganes.

-Disse rutene kommer som et supplement til vår satsing i Norge. Jeg kan ikke se at vi stjeler noen passasjerer fra Haugesund, sier Hakkarainen.

Daglig leder i Haugesund Travel, Odd Erik Salvesen, tar beskjeden om kuttet i Alicanteruta med fatning, og er ikke overrasket over meldingen om at Alicante-ruta blir lagt ned i vinterprogrammet. Han synes likevel at det er synd at Ryanair føler seg tvunget til å gjøre dette.

-Det ligger litt i kortene at dette ville skje. Jeg synes det er trist,  men jeg ser på dette som en temporær utsettelse. Vi jobber med å få påplass en erstatningsrute til en annen destinasjon allerede til 2012, sier Salvesen.

Salvesen forteller at tilbakemeldingen fra Ryanair på rutene er gode, men advarer mot å tro at rutene vil bestå uten at folk bruker dem.

-Det er viktig at folk bruker rutene i sommer. Det er med å stryker sjansen for å bli prioritert høyt når en ny rute til Alicante eller andre steder starter opp, sier Salvesen