2011_vard_fl_y_135

Vant til tross for feriefotball

Vard har tilvane å vinne hjemme. Mot Vikingrekruttene ble det tre nye poeng, tiltross for at det kunne se ut som laget hadde tatt en tidlig ferie.

For la det være sagt med en gang. Fotballen som ble vist på Haugesund stadion mandag kveld var av alt annet enn høy kvalitet. For selv om Ole Christian Langeland ga rødtrøyene en drømmeåpning med sin skåring etter 50 sekunder, evnet ikke hjemmelaget stort mer enn å skape et par halvsjanser foran Viking-rekruttenes mål i 1.omgang. Innsatsen var på bånn, og spillerne virket uinspirerte. I det 23. minuttet kunne laget likevel ha doblet ledelsen da de tildeles straffespark. Straffen blir imidlertid skutt i stolpen.

2. omgang skulle ikke bli noe særlig bedre. Vard så lite farlige ut og klarte ikke å true Vikingrekruttene nevneverdig. Viking 2 derimot virket friskere etter pause. 19 minutter ut i kampen får de uttelling på en av sine få sjanser i kampen. Kristoffer Haugen utligner til 1-1. 

Men, i det 70 minuttet skjer byttet som endrer kampbildet totalt. Jarle Wee blir byttet inn, og Vard begynner plutselig å skape sjanser igjen. Viking, som nå var redusert til 10 mann etter en utvisning, fikk problemer med å komme seg ut av egen 16 meter. Etter et konstant trykk får hjemmelaget uttelling. Alexander Stølås slår et presist hjørnespark inn i feltet. Hvem andre enn Jarle Wee er frempå og sender Vard i ledelsen 2-1. 

Skåringen førte til at mye av den restrerende viljen gikk ut av Vikingrekruttene. I det klokken passrer 90 minutter står det 3-1 til Vard. Simen Grov treffer klokkerent, og fastsetter sluttresultatet til 3-1 til Vard.

– Vi er fornøyd med poengene, men ikke spillet. Dette er ikke godt nok fra vår side, sier Jarle Wee.