IMG_1259

Prikkfritt

Etter at fredagens prikkedag mer eller mindre regnet bort, opprant lørdagen med sol over handlende haugesundere. Den nye ordningen med to prikkedager i stedet for en, ble en ubetinget suksess, i alle fall metorologisk sett.

Men Haraldsgata viste seg fra sin beste side på flere måter lørdag morgen. Byen var full av folk, og de fleste butikkene hadde flyttet ut på gata.

Prikkedagen bygger på god gammel tradisjon fra 1800-tallet, da bøndene dro til byen for å selge frukt og grønnsaker. Så lå det da også et lite historisk sus over planteforhandleren som hadde stilt seg opp i krysset Kaigata/Haraldsgata med staudene sine i går formiddag. Dagens prikkedag stammer fra 1970-årene, før kjøpesentrenes tid, da butikken ikke hadde salg mer enn et par ganger i året. Da stod folk som sild i tønne for å handle billig, få gratis prikkeballer til ungene eller rett og slett bare kjenne på den berusende følelsen det er å være en del av ei stor greie.