kiltap

Ineffektive Kopervik

Kopervik skapte flere store sjanser mot Sotra. Likevel var det strilelaget som tilslutt tok alle poengene.

Kopervik har variert fra det strålende til det mer tragiske denne sesongen. Mot et av divisjonens dårligste lag var det mange som forventet en relativt enkel hjemmeseier. Sotra hadde imidlertid taktikken klar. Ligge lavt og vente på det rette øyeblikket.

Kopervik hadde derfor ballen mest, men klarte likevel ikke å skape noenting før det hadde gått drøye kvarteret av omgangen. Et presist hjørnespark blir reddet på streken av bortelaget. 

Kopervik presset på, men lyktes ikke med å omsette sjansene sine i mål. Sotra gjorde akkurat som de hadde betsemt på forhånd. To minutter før pause får de muligheten de har ventet på. Kopervik mister ballen på egen banehalvdel. Sotra stormer i angrep. Marius Takvam sender gjestene i ledelsen på deres første sjanse i kampen.

Kopervik åpnet friskere i 2. omgang, og presset på for utligning. Sjansesløseriet fortsatte imidlertid, og det var gjestene som kunne doble ledelsen. I det 10. minuttet kontrer bortelaget. Bjarte Langeland ser at Rune Solhaug står på halvdistanse, og lobber ballen i en lekker bue over Kopervik-keeperen. Dermed står det 2-0 til gjestene fra Sotra. 

Hjemmelaget malte på, men virket noe resignerte etterhvert som kampen skred fremover. 12 minutter før full tid øyner de håp. En Sotra-spiller handser inne i feltet, og Kopervik tildeles straffespark. Det setter Ingvar Karlsen sikkert i mål til 1-2.

De fleste av de vel 130 fremmøtte på Åsebøen håpet muligens på en sluttspurt fra hjemmelaget etter reduseringen. Den kom imidlertid aldri, og Kopervik taper kampen 2-1.