strommast_0

Vannmagasinene fylles

Vannmagasinene er i ferd med å fylles. Det vil gi lavere strømpris fremover.

Sommeren lar vente på seg i Norge. Mens april var uvanlig fin rent værmessig har mai og  juni nærmest regnet bort. Det er godt nytt for strømkunder over hele landet. Fyllingsgraden i norske magasiner er nå på 52,4 prosent. På samme tid i fjor var fyllingsgraden 44,9 prosent. Det betyr lavere strømpris fremover.

-På kort sikt betyr den store nedbørsmengden at vi får tilgang på mer strøm enn vanlig. Dermed blir også prisene rimeligere. Vi har allerede senket prisene med flere øre, sier divisjonsssjef for privatmarkedet i Haugaland Kraft, Gunn Margareth Lassesen.

Vannkraftmagasinene i Øst-Norge var siste uke på 60,6 prosent, en økning på 16,3 prosentenheter fra uken før. Midt-Norge hadde en fyllingsgrad på 65,4 prosent, en økning på 14,2 prosentenheter fra uken før. Også i Haugaland Kraft sitt eget vannmagasin i Etne er fyllingsgraden et stykke over normalen. Likevel tør ikke Lassesen å love lavere strømpriser til høsten og vinteren.

-Det blir som å se inn i en glasskule. Vi påvirkes utenfra, og en eventuell utfasing av kjernekraften i Tyskland vil ha innvirkner på strømmarkedet her lokalt. Får vi normalt med nedbør og ingen ytre påvirkning vil vi likevel kunne få lavere strømpriser til høsten, spår Lassesen.