petter_steen_1

Steen mot nye høyder

Høyre sin oppslutning i Haugesund er rekordhøy. Partiet kan få rent flertall i bystyret.

Få byer i Norge kan skilte med samme høyreoppslutning som det Petter Steen jr. kan. I en partimåling gjennomført av Norfakta Markedsanalyse for Haugesunds Avis får partiet 46,5 prosents oppslutning blant velgerne i Haugesund. Det ville gitt partiet 23 plasser i bystyret, bare to unna rent flertall. Ordfører Petter Steen jr. synes tallene er gledelige, men påpeker at det fremdeles er lenge til valget.

-Det må jobbes steinhardt i alle ledd fram mot valget. For min del kommer jeg til å konsentrere meg om vår egen politikk og ikke være opptatt av å rakke ned på andres. Jeg blir ikke sur om andre partier gjør det samme som oss, sier Steen til Haugesunds Avis.

600 haugesundere over 18 år ble 7. og 8. juni spurt hva de ville stemme om det var kommunevalg i dag, og med  kun tre måneder til kommunevalget står Høyre med dagens måling sterkere enn noen sinne i Haugesund. Ved kommunevalget for fire år siden fikk partiet en rekordstor oppslutning på 39,9 prosent. Partiet samarbeider i dag med Frp og Krf i bystyret, men får partiet oppslutning som på meningsmålingen har de mange koalisjonsmuligheter. Da mangler de kun to representanter for å få rent flertall, og dermed kunne styre alene.

Mens Høyre fosser fremover på målingen, har ikke varaordfører og FrP-leder Sven Olsen like stor grunn til å juble. For selv om partiet har samme oppslutning som for fire år siden, er målingen på 13,8 prosent vesentlig lavere enn rekordoppslutningen på 26 prosent i 2003.

– Politikken som har vært ført de siste fire årene har vært populær og Fremskrittspartiet er en del av denne politikken, men det er Høyre som høster gevinsten. Det gjør ikke vi, sier Sven Olsen.