bilvrak_0

Selges til høystbydende

Det som skaper dårlig karma for Viking, kan skape god karma for en veldedig organisasjon. Bilvraket som sto ved Vikinghordenes inngang på Haugesund stadion selges nå til høystbydende.

Det hele startet som et stunt fra en gjeng i Maakeberget.

For litt over en uke siden bestemte styreleder Ole Rugland i Viking at kunstverket av den knuste bilen klubben gikk til anskaffelse av da Viking stadion ble bygget i 2004 skulle fjernes fordi det ga dårlig karma til Viking.

Denne karmaen ønsket gjengen i maakeberget at skulle fortsette en liten stund til, spesielt til etter oppgjøret mot FKH. Dermed tok de å laget en kopi av kunstverket, som i sin tid kostet tett oppunder 400000 kroner å kjøpe. Kopien satte de likegodt utenfor borteinngangen på Haugesund stadion for å fortsatt gi Viking dårlig karma. Etter 2-0 seieren mandag selges nå kunstkopien til høystbydende.

-Vi har fått inn et bud på 5000 kroner. Det er bare til å fortsette budgivingen, sier en av initiativtakerne Knut A. Vespestad.

Han opplyser at pengene som kommer inn vil bli gitt til et veldedig formål som velges av den som får vinnerbudet. Vespestad håper og tror at kopien vil få en akseptabel pris.

-Det er dette som er kunst, spesielt etter av vi slo Viking. Jeg tror originalen vil bli mindre verdt, mens vår kopi vil bli mer verdt, sier en lattermild Vespestad.