thomas_sorum__brann

Sjokkåpning av FKH sikret seier

FK Haugesund sjokkåpnet og skåret etter 80 sekunder mot Viking.

FK Haugesund fikk en drømmeåpning på kampen. Allerede etter 80 sekunder ligger ballen i mål bak Rune Almenning Jarstein. FK Haugesund får et frispark 19 meter fra Viking-målet. Daniel Bamberg skrur ballen over muren og i mål.

Etter en sjokkåpning av FKH kom Viking bedre med etterhvert. Likevel var det FKH som var farligst da de angrep. Flere ganger var det kun en Vikingfot eller et Vikinghode som hindret FKH-gjenomspill.

22 minutter ut i omgangen er Viking nær med å utigne. En misforståelse i FKH-forsvaret gjør at Erik Nevland  kommer seg fri på 7 meter. Per Morten Kristiansen redder med et saksespark.

Sjansen så ut til å gi Vikingspillerne kjærkommen selvtillit. Kun to minutter senere fyrer Bengt Sæternes av et skudd fra litt over 20 meter. Kristiansen redder lekkert.

Viking lå lavt med laget, og ventet på kontringer. Den taktikken lyktes de godt med. Etter 37 minutter er Valon Berisha alene gjennom, men Per Morten Kristiansen redder fint.

– Det var viktig å skåre det første målet, men vi har mye å jobbe med, sier assistenttrener Tor Martin Hegrenes til TV2 i pausen.

2. omgang startet litt avventende fra begge lag, men det var Viking som åpnet best, uten at de skapte de helt store mulighetene.

Så, etter 55 minutter smeller det for 2. gang. Også denne ganger er Daniel Bamberg sterkt involvert. Brassen slår et presist innlegg inn i feltet. Nikola Djurdjic kjemper seg foran i en duell og klinker inn 2-0 til FKH.

Etter målet roet kampen seg betraktelig. FK Haugesund så ut til å være fornøyd med resultatet, ogkontrollerte det hele. Viking, som viste positive tendenser i 1. omgang, fikk lite til å stemme.

Etter 67 minutter må Rune Almenning Jarstein i aksjon. Nikola Djurdjic skyter fra 18 meter, men Jarstein får slått til hjørnespark.

FKH kontrollerte, og vant tilslutt 2-0 mot et Vikinglag i total krise.