politiskilt_15

Truet barnevernsansatte med kniv

To ungdommer, bosatt på en barnevernsinstitusjon i Sveio, truet de ansatte med kniv og skrujern i går kveld.

Politiet i Haugesund fikk sent tirsdag kveld en hastemelding fra ansatte ved en barnevernsinstitusjon i Sveio. Melding lød på at en gutt på 16 år og en jente på 17 «river ned stedet».

Tre patruljer rykket ut til institusjonen. Underveis fikk de beskjed om at de ansatte hadde rømt fra stedet i frykt.Tre ungdommer hadde da sperret seg inne, bevæpnet med skrujern og andre gjenstander.

– Patruljene ble da bedt om å finne frem skjold og køller, og vurdere bruk av pepperspray, skriver operasjonsleder det i loggen

Da politiet kom til stedet i 23-tiden hadde to av ungdommene, ei jente og en gutt, stukket til skogs, mens den tredje ungdommen, som var med på å forskanse seg i bygget, på dette tidspunktet ventet rolig på politiet. Han skal heller ikke ha vært delaktig i truslene mot de ansatte.

Klokken 04.05 meldte en nabo at to ungdommer banket på døren hans. Vedkommende kontaktet politiet, og lurte på om de savnet noen. Begge ble kjørt til arresten av politiet og vil bli avhørt i løpet av formiddagen.