hydro_aluminium_2

Trekker kritikken mot fabrikksjef

Bjørn Nedreaas trekker tilbake kritikken av fabrikksjef ved Hydro Aluminium Karmøy. - Boligavtalen ser ryddig ut, sier den tillitvalgte.

Mandag denne uken skrev tvh.no at fabrikkjef ved Hydro Aluminium Karmøy, Are Jaastad, fikk kjøpe den tidligere direktørboligen i Dovafjellvegen på Norheim for 4,8 millioner kroner. Flere eiendomsmeglere mente prisen var langt under markedspris. Også ansatte ved Hydro reagerte på boligkjøpe,deriblant tillitsvalgt i forbundet ledelse og teknikk, Bjørn Nedreaas. Han karakteriserte boligtransaksjonen som mer enn uheldig.

-Hvis dette stemmer gir det en signaleffekt som er helt på tryne. Ledelsen har kuttet i flere velferdsordninger, og bemanningen er kuttet med flere hundre personer. Da blir det mer enn uheldig at en slik avtale inngås, sa Nedreaas på mandag.

Etter å ha fått fremlagt saken av den lokale Hydroledelsen i går er han ikke like kritisk.

– Etter at jeg ble orientert om saken synes jeg boligtransaksjonen virker grei og ryddig. Jeg reagerer ikke på dette, og salget er i tråd med måten Hydro har gjennomført slike salg tidligere, sier Nedreaas.

Den tidligere direktørboligen ble i følge tinglysningsdokumentene overdratt fra Norsk Hydro Produksjon AS til Are Jaastad og kona Bente Skjæveland Jaastad den 25. februar i år uten at eiendom ble lagt ut for offentlig salg, og uten at noen tillitsvalgte på Karmøy ble informert. Prisen var i følge dokumentene 4,8 millioner kroner. Nedreaas mener ledelsen burde informert om salget tidligere for å unngå reaksjoner.

– Selv om avtalen er gjort mellom Hydro sentralt og Jaastad, burde dette blitt informert om fra dag en, sier Nedreaas.

Les også: Fikk kjøpe eiendom langt under takst

Les også: – Aldri meningen på skjule