SONY DSC

-Ønsker å selge regionen

-Vi ønsker å selge regionen til ungdom slik at de vet hvilke tilbud som finnes her. Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst vil selge regionen til årets russ, før de drar ut for å studere.

Etter videregående skole er det naturlig for mange å dra utenbys for å studere. For noen er det naturlig å komme tilbake til regionen etter endt studietid. Likevel, mange velger å fortsette sin yrkeskarriere andre steder i landet. Haugaland Vekst ønsker nå å friste flest mulig til å vende nesen hjemover.

– Mange som i dag bor utenbys vet ikke om muligheten som er i regionen. Vi ønsker å vise fremtidige studenter hva de kan bruke utdannelsen sin til her i regionen, slik at de velger å komme hjem etter endt utdannelse, sier Kvarven.

Haugaland Vekst har i flere år i arrangert såkalte rekrutteringsmesser i flere av Norges største byer. Den 9.august arrangeres rekrutteringsmessen på hjemmebane.

– Mange er på vei ut fra regionen nå for å studere, men mange ønsker mer kunnskap om hva de kan bruke utdanningen til, hvordan hverdagen i jobb kan se ut og hvilke muligheter som finnes. Her vil de få muligheten til å treffe folk fra næringslivet, politikken og representanter fra kulturlivet, sier Kvarven.