avaldsnes_viking

Planlegger gigantspel på Avaldsnes

Norsk stjerneregissør vil lag Norges største historiespel - på Avaldsnes

Få plasser i Norge kan skilte til større vikinghistorie enn Avaldsnes. Stedet har en vikinggård og et historiesenter, men likevel ikke noe eget spel. Det ønsker produsent og manusforfatter Silje Holtet å gjøre noe med. Sammen med regissør Nils Gaup ønkser hun å laget Norges største historiespel – ”Spelet om Norge” – på Avaldsnes.

-Det er litt tidlig å si noe om prosjektet. Vi er fremdeles i planleggingsfasen, sier Holtet.

Håpet er at spelet skal ha premiere den 15. august 2013, og vil finne sted i området rundt Bukkøy og Avaldsnes. Leder for Vikingkings, Marit Synnøve Vea vet ikke om noen steder i Norge hvor et slikt spel passer bedre enn på Avaldsnes.

-Vi er kjempepositive til planene. Dette har vi snakket om lenge, og det er svært gledelig at noen tar initiativ til dette. Avaldsnes har fra vikingtiden alltid vært et sted for historiefortelling. Et spel vil være i tråd med denne tradisjonen, sier Vea.

Det første som møter turister som lander på Helganes er skiltet ”The land of the viking kings”, og regionen ønsker å profilere seg gjennom sin rike vikingtradisjon. Turistsjef Tore Gautesen tror et spel vil kunne trekke flere turister til området.

-Det er sånne ting som dette vi trenger. Bare se hva ”Kaptein Sabeltann” betyr for dyreparken i Kristiansand, sier Gautesen.

Vil du vite mer om planene på Avaldsnes bør du få med deg kveldens ”1730 direkte”.