norheimhydrotomt3

Fikk kjøpe eiendom langt under takst

Fabrikksjef ved Hydro Aluminium Karmøy, Are Jaastad fikk kjøpe bolig til langt under takst av Hydro. Tillitsvalgte mener dette er mer enn uheldig.

Hydro Aluminium Karmøy har de siste årene vært gjennom en sterk økonomisk hestekur. Velferdsgoder som jobbfrukt, støtte til idrettslag og andre sosiale velferdsgoder har blitt kuttet kraftig ned. Samtidig som økonomiske uværsskyer har truffet de ansatte har fabrikksjef Are Jaastad fått kjøpe den gamle direktørboligen på Norheim til 4,8 millioner kroner.

Eiendommen, som ligger i Dovafjellvegen 33 er i følge tinglysningsdokumentene 5,4 mål stor, og ligger ikke langt i fra Oasen storsenter. Eiendomsmeglere tvh.no har vært i kontakt med mener prisen Jaastad betalte er langt under antatt markedsverdi. De mener de lett kunne solgt boligen for rundt 7 millioner kroner. Tomten blir av meglerne sett på som en av de mest attraktive i området.

Den tidligere direktørboligen ble i følge dokumentene overdratt fra Norsk Hydro Produksjon AS til Are Jaastad og kona Bente Skjæveland Jaastad den 25. februar i år uten at eiendom ble lagt ut for offentlig salg. Flere ansatte på Hydro Karmøy har reagert på salget. Bjørn Nedreaas, tillitsvalgt i forbundet ledelse og teknikk har hørt om salget. Han opplyser at han ikke har detaljer rundt eiendomstransaksjonen, men påpeker at salget er svært uheldig hvis opplysningene som er kommet frem stemmer.

-Hvis dette stemmer gir det en signaleffekt som er helt på tryne. Ledelsen har kuttet i flere velferdsordninger, og bemanningen er kuttet med flere hundre personer. Da blir det mer enn uheldig at en slik avtale inngås, sier Nedreaas.

Les også: -Aldri meningen å skjule