thon_hotell_1

Børster støv av hotellplaner

Olav Thon Gruppen børster nå støv av hotellplanene i Haugesund. Nå håper de på byggestart til høsten.

Finanskrisen er en saga blott, og de økonomiske pilene peker oppover igjen. Dermed børster Olav Thon Gruppen støv av hotellplanene i Haugesund. Hvis alt går i orden, planlegges det byggestart til høsten.

– Vi skal være en landsdekkende hotellkjede, og for oss er det naturlig og viktig å være i denne regionen, sier konserndirektør i Olav Thon Gruppen, Øystein Trøseid.

Planene om et nytt city-hotell i Haugesund på tomten rett vest for Edda kino har fått en trang start. Først rammet finanskrisen, så kom det naboprotester mot byggeprosjektet. Alt dette skal nå være et tilbakelagt stadium. Dermed går planen om et hotell på 120 rom fordelt på seks etasjer mot en realisering. Og til tross for at mange allerede mener at det er en viss overetablering inne hotellnæringen i Haugesund, er ikke Trøseid bekymret.

-Vi kommer til å bli et typisk byhotell med noe konferansefasiliteter og servering. Et større konferansehotell er det ikke plass til på tomten. Vi skal dekke et generelt marked, sier Trøseid.

Hvis arbeidet med hotellet starter til høsten ,  håper konserndirektøren at hotellet kan stå ferdig til høsten 2012.

-Når hotellet står ferdig, vet vi ikke enda. Det kan bli i 2012, men også i 2013. Det spørs litt på når vi kommer igang, sier Trøseid